Äitiysfysioterapia / Raskaushieronta

Hyvinvointia raskaana oleville sekä synnyttäneille äideille

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista fysioterapiaa, jossa huomioidaan äidin arjen kuormitus ja voimavarat. Tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien terveyttä ja hyvinvointia.

Fysioterapia voi pitää sisällään tuki- ja liikuntaelin ongelmien tutkimista ja hoitoa, ravitsemusneuvontaa, sekä ohjausta ja neuvoja turvalliseen raskauden aikaiseen ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan. Keskeisiä äitiysfysioterapian teemoja ovat keskivartalon ja lantionpohjan kuntouttaminen.

Suorien vatsalihasten välisen jännesauman kuntouttaminen ja mahdollisen erkauman tutkiminen ovat mm. äitiysfysioterapiassa huomioitavia asioita.

varaa aika

Äitiysfysioterapiaan voi hakeutua jo raskausaikana. Fysioterapia odotusaikana sisältää usein neuvontaa ja ohjausta raskauden aikaiseen harjoitteluun ja synnytykseen valmistautumiseen.  Raskauden aikaisella oikeanlaisella harjoittelulla pystyt vaikuttamaan synnytyksestä palautumiseen ja omaan fyysiseen jaksamiseen.

Oikeanlainen harjoittelu raskausaikana on täysin turvallista ja liikunnan hyödyt ovat tutkitusti huomattavat, sekä äidin että sikiön hyvinvoinnille.

Äitiysfysioterapia hinnasto:

Ensikäynti 75min 85,00€
Jatkokäynti 60min 75,00€

Ota rohkeasti yhteyttä jos kaipaat apua esimerkiksi tämän tyyppisiin ongelmiin:

Raskaushieronta

Raskausajan hieronnassa huomioidaan raskauteen tyypillisesti liittyvät ongelmakohdat, kuten niska, hartiat, alaselkä, lantion alue, jalkapohjat, sekä tietysti jokaisen odottajan yksilölliset tarpeet. Hieronta on turvallista koko raskauden ajan. Mikäli kylkiasennossa tehty hoito aiheuttaa huonovointisuutta, voi hieronnan toteuttaa myös mukavassa puoli-istuvassa asennossa. Raskausajan hieronnalla pyritään rentouttamaan raskauden aiheuttamia lihasjännityksiä ja lievittämään kehon jännityksestä aiheutuvia kiputiloja.

Raskaushierontaan voi tulla missä vaiheessa tahansa raskautta tai synnytyksen jälkeen. Tunnin kestävässä raskaushieronnassa voidaan keskittyä joihinkin ongelmakohtiin, esimerkiksi yleisiin raskausajan vaivoihin kuten alaraajojen turvotukseen tai niska-hartiaseudun lihasjännityksiin. Raskaushieronta antaa äidille sekä vauvalle erityisen mielihyvän kokemuksen ja mahdollisuuden rauhoittua ja rentoutua.

Raskaus on naiselle luonnollinen olotila, joka kuitenkin saattaa tuoda tullessaan monenlaisia uusia tuntemuksia omassa kehossa. Raskauden myötä kehon painopiste myös muuttuu ja aiheuttaa usein lihasjännityksiä ja kiputiloja erityisesti lantion ja alaselän alueelle, sekä niska-hartiaseudulle. Raskausajan hieronnalla voidaan löytää näitä ongelmakohtia ja hoitaa niitä äidille miellyttävissä asennoissa.

Raskaushieronta hinnasto:

60min hieronta 70,00€

​Tervetuloa rentoutumaan ja hemmottelemaan itseäsi!


Lahjakortti

Raskaushierontalahjakortti on suosittu valinta sinulle, joka haluat tukea läheistäsi!

osta lahjakortti

Varaa aika