Työelämän kriisit ja yksilöiden jaksamisen haasteet ovat arkipäivää🆘📈

Kun väsymyksestä tulee normaalia, eikä viikonloppu riitä palauttamaan tilannetta. Miten me voisimme auttaa sinua ja työyhteisöksi voimaan paremmin?

Me tapaamme viikottain asiakkaita ja kuulemme usein surullisia ja hätkähdyttäviä tarinoita jaksamisen haasteista sekä työelämän kriiseistä.

Pitkäaikainen asiakkaani kummasteli ääneen jatkuvaa ärtymystään, joka seurasi myös mukavien asioiden äärelle. Taustalla ei suinkaan ollut persoonallisuuden muutos, vaan jatkuva kuormitus ja työuupumus. Toinen asiakas kertoi miten viikosta toiseen yritetään selvitä nenä nipin napin veden pinnan yläpuolella. Viikonloppu kuluu sohvan pohjalla ja stressi nostaa päätään jo sunnuntai-iltana.

Eräs vastaanotolle saapunut asiakas purskahtaa kyyneliin, kun kysyn: mitä sinulle kuuluu? Itku siitä, että joku kysyi ja siitä, miten väsymys on muuttunut keholliseksi jännitykseksi. Kolmas asiakas kertoo miten työyhteisössä vallitsee negatiivinen ilmapiiri, eikä henkilöstössä tiimihenki meinaa pysyä hybridityön tahdissa.

Unihaasteiden kanssa kamppailee joka kolmas. Toisen unirytmi on selkeästi viivästynyt ja toinen herää aamuyöstä klo 04. Aikaistunut unirytmi on salakavala, mutta vakavasti otettava uniongelma, jonka taustalla on lähes poikkeuksetta ylikuormitus.

Jatkuvien paineiden, epätyytyväisyyden ja arjen passivoitumisen vuoksi neljäs ei jaksa ponnistella oman hyvinvointinsa eteen, joka näkyy yksilöä itseään häiritsevänä painon nousuna. Mielenterveysongelmat eivät myöskään valitettavasti loista poissaolollaan. Ärtymys, aikaansaamattomuus, aivosumu ja elämänhallinnan taidot ovat olleen usein keskustelun aiheina vastaanotolla sekä valmennustapaamisissa.

Ja sitten on vielä ne burnoutin kokeneet. Pitkältä sairaslomalta palaaminen jännittää, eikä syyttä. Pystynkö ja jaksanko? Onko minusta enää työelämän rattaisiin, jotka eivät pysähdy edes lomalla?

Huoli työikäisten jaksamisesta on todellinen. Jokainen meistä tuntee varmasti vähintään yhden ihmisen joka kärsii yllä olevista arjessa jaksamisen haasteista.

Miten me voisimme auttaa sinua ja työyhteisöksi voimaan paremmin?

Vastauksia tähän seuraavissa postauksissa.